čtvrtek 14. února 2013

Biskupský dvůr

Jednou jsem takhle prohledávala internet a hledala, kam v zimě vyrazíme a upoutala mě stálá výstava v Biskupském dvoře. Výstava nazvaná Fauna Moravy nabízí ke shlédnutí spoustu vycpaných zvířat.
Takže jsme vyrazili za zvířátky, ale trochu jinak, než obvykle.

Vstupenky do Biskupského dvora je třeba zakoupit v Dietrichsteinském paláci. To jsme nevěděli, tak jsme se o to víc prošli. Pokud chcete na wc, učiňte tak už při koupi vstupenek. V Biskupském paláci wc pro návštěvníky nemají. Tak a teď už jdeme na prohlídku.



V přízemí nás už od vchodu vítaly hlasy ptáků. Hned u první vitríny byly totiž nahrané hlasy vystavených ptáků i s výkladem. Všichni vystavení ptáci byli schovaní za sklem, snad aby neuletěli....
Děti jsem proto raději držela dál, aby tím sklem snad taky neproletěly a nebyl malér.


Po návštěvě u ptáků jsme si prohlédli pár hadů a žab a hurá k akváriu (fotky se mi moc nepovedly, tak se s nimi radši chlubit nebudu). Viděli jsme obrovské kapry, malého sumečka a další živé ryby. Kromě nich byly v místnosti i nějaké ryby vycpané.


Lev sem sice moc nezapadá, ale asi ho tu mají místo hlídacího psa. U dětí si hned zjednal respekt. Ani se k němu nechtěly moc přibližovat. To už jsme v prvním patře, čeká nás ukázka savců, kteří jsou k vidění ve svém přirozeném prostředí. Tentokrát už bez skel.





Výstava měla u našich potomků úspěch, určitě sem ještě někdy zavítáme.

Prohlídka nám zabrala asi hodinu. 
Na vstupném jsme ušetřili pár korun díky rodinným pasům.
S kočárky je to poněkud složité, neboť trasa vede několikrát po schodech. Žádný bezbariérový přístup jsem nenašla. Takže je asi vhodné vzít s sebou i nosítko nebo šátek a kočárek nechat po domluvě dole u vchodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat