čtvrtek 14. června 2012

Modelový svět

Počasí nám tento týden moc nepřálo a děti jsou pořád nemocné a pořád zavřené doma. A tak jsem je chtěla vytáhnout ven rýma nerýma. Dlouho jsme nebyli na mašinkách, tak jsme se tam stavili cestou ze Zelňáku.


Modelový svět najdete v E-pasáži na Josefské ulici čp. 7, v 1. patře. V první části je prodejna a autodráhy, v druhé části se za sklem nachází velké kolejiště. My jsme šli nejdřív samozřejmě na vláčky. Pro malé děti jsou po obvodu kolejiště k dispozici schůdky, na které mohou vylézt, aby taky něco viděly.



Na několika místech jsou ovladače (vypadají jako domovní zvonek), kterými můžete spustit např. tuto větrnou elektrárnu, roztočit vrtuli u vrtulníku, otočit točnou nebo pustit nějaké zvuky. Občas přijde z první místnosti pán, který promění den v noc, na stropě se rozsvítí hvězdy a celé kolejiště se ponoří do tmy z níž stovky malých světýlek.



Pro pobavení dětí jezdí krajinou tahle veselá růžová mašinka, která má na vagonech figurky z kinder vajíček.


Na jednom konci místnosti je toto letní kino, kde se promítá...


... a na druhém konci kolotoče, které se taky hýbou. 


V první místnosti jsou dětem (těm nejmenším) k dispozici tři malé hrací stolečky s kolejištěm a autodráhou.


Pro větší děti je tu autodráha na dálkové ovládání.


A pak ještě jedna závodní dráha. Dvě autíčka = dva ovladače, když mačkám knoflík, auto jede. Čím víc mačkám, tím rychleji. To zvládly i naše prďošky. 



A to vše je v ceně vstupného. Při placení dostanete kartičku na razítka a každou pátou návštěvu máte zdarma. 
Ještě dodám,že v místnosti s kolejištěm jsou čtyři židle, na kterých si můžete odpočinout, když už toho máte dost, ale potomci se nemají k odchodu. A pokud chcete na wc, milý pán vám zapůjčí klíče. Na odchodu si pak můžete koupit i nějakou mašinku domů :) nebo pexeso.

Návštěva Modelového světa nám zabrala asi dvě hodiny, ale věřím tomu, že by vydržely i déle.

Kočárky se do prvního patra dostanou výtahem, který se nachází u postranního schodiště. Jezdící schody jsou totiž docela úzké. Uvnitř je ale málo místa, tak je lepší nechat kočárek venku před vchodem.




Žádné komentáře:

Okomentovat