sobota 11. srpna 2012

ZOO Brno

Brněnskou zoo jsme dlouho míjeli. Připadala nám dost rozlehlá a to, co jsme si pamatovali z minulých let nás nelákalo k nějaké další návštěvě. Jenže časy se mění, a tak dostala brněnská zoo u naší rodiny druhou šanci.

Vyjeli jsme včas, abychom stihli odjezd prvního vláčku, který nás vyveze až nahoru. Bylo to pro nás lepší, než pořád děti popohánět do kopce nebo je nosit :)

Vláček (foto ze stránek Zoo Brno)


První zastávkou byla dětská zoo s hřištěm. Na hřišti jsou v klecích králíčci, na malém dvorku dětské zoo si můžete pohladit kozy. A vedle dětské zoo mají stáje s poníky, na kterých se mohou děti za 25 Kč i povozit.

 Dětské hřiště

Za vraty jsou zvířátka na pohlazení

Na koníkovi se mohou děti povozit


Část zoo nazvaná Safari pro mě byla trochu zklamáním. Zvířata jsou docela daleko a uprostřed výběhu mají jakousi špinavou louži, do které bych nesmočila ani prst. 


Pak jsme šli na bizony a kolem papoušků do tropického pavilonu. 

Na spoustě míst v zoo jsou pro děti podobné dětské koutky jako tento u papoušků.


Před tropickým pavilonem jsou pro děti vzduchové trampolíny, kde se ty naše docela vyřádily.



A pak už jsme mířili do Beringie, kterou jsme si nechali nakonec. Cestou jsme viděli krásné vlky v jejich výběhu. Bohužel, jsem je nestihla včas zachytit. A pak jsme hledali lední medvědy. 
A přišlo další zklamání. Myslím, že Ti dva krásní chlupáči ve výběhu hluboko pod námi si zaslouží něco lepšího, než zaplevelenou betonovou kobku. Ale možná to tak cítím jenom já, coby návštěvník a těm zvířatům je to třeba jedno..... kdoví.


 Každopádně Beringie mě potěšila. Krásný výběh pro medvědí mámu a mladé, ukázka obydlí kanadských indiánů a obydlí obyvatel tajgy.

Pod hromadou roští je ukrytá nerezová skluzavka pro děti.


Máma medvědice


Pak jsme se přesunuli k opicím. Viděli jsme ale jenom dvě.

Opice mají ale udělaný nový pavilon (teda alespoň pro mě to byla novinka). 
Pěkný, světlý s naučnými panely.


A to už byl konec. Ještě jsme si koupili suvenýry na památku (razítko a omalovánky) a taky jsme se vyfotili s těmito plyšovými kamarády. Bylo to skoro jako ve fotoateliéru.

Suma sumárum: V zoo jsme strávili nečekaně 5 a půl hodiny. Kolik jsme nachodili netuším. Na několika místech jsou záchody, na wc v Beringii mají i přebalovací pult. Cesty jsou pro kočárky celkem sjízdné, leč je to do kopce :)
Vstup se psími kamarády je (za  poplatek 30 Kč) povolen, ale do určitých expozic (tygři, vlci apod.) mají vstup zakázán. 






Žádné komentáře:

Okomentovat